Ten allen tijde proberen we een maaltijd aangenaam te houden. Eten moet vooral een plezant en sociaal moment zijn.
Gezonde voeding en eetopvoeding
In onze keuken zorgen we zelf voor alle maaltijden met verse ingrediënten. De boer brengt de groenten, en plaatselijke leveranciers zorgen voor de rest.
Elke dag is een andere begeleider de kok van de dag is. Kijk maar aan de lift wiens foto uithangt. De oudste kinderen hebben al persoonlijke voorkeuren!
Natuurlijk zijn de maaltijden afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Ook de wijze van aanbieden evolueert mee met leeftijd of mogelijkheden van het kind. Baby's krijgen de gelegenheid om te leren knabbelen op groente, cracotte of fruit. De fruitpapjes worden bereid vlak voor het eetmoment en kennen verschillende variëteiten.
Kinderen moeten niet alles oppeuzelen maar minstens overal van proeven. Bij de maaltijd hoort alleen water of melk. En leve de vrijdag want dan is er dessert.
Morsen betekent ook opruimen. Klaar met eten wil zeggen bordje en beker wegbrengen, handjes en mond wassen.
En onder het waakzame oog van Lore krijgen we een goede punten van het FAVV voor
onze bereiding van voeding, hygiëne en autocontrole.